Program k utkání #21
Program na víkend 9. - 10. 3. 2024
NÁRODNÍ LIGA: Mise 1 splněna, muži porazili Kobylisy 3:0 na zápasy a postupují do semifinále

NÁRODNÍ LIGA: Mise 1 splněna, muži porazili Kobylisy 3:0 na zápasy a postupují do semifinále

Mužské áčko FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň zvládlo s přehledem i třetí zápas čtvrtfinálové série a zvítězilo na půdě Florbal TJ Kobylisy 6:0. V celé sérii tak Plzeň uspěla 3:0 na zápasy a potvrdila roli favorita. Semifinálová série startuje už o víkendu 9. - 10. 3. a Slavia znovu začne dvěma zápasy na domácí palubovce.

Vítězství Plzně se ve třetím utkání rodilo postupně s tím, jak domácí Kobylisy dokázaly fyzicky držet krok. První třetinu vyhráli hosté pouze 1:0 díky gólu kapitána Filipa Štědrého. Ve druhé přidali dvě branky (Mikolášek a Štědrý) a o svém postupu rozhodli až ve třetím dějství, které vyhráli 3:0 (2x Huleš, Kuhajda), celkově tedy 6:0.

Nejlepším hráčem posledního utkání se stal kapitán Filip Štědrý. Zápas a celou sérii okomentoval po jeho konci trenér Plzně Jakub Šimek: "Předně chci poděkovat soupeři za férovou sérii. Byť skončila 3:0, tak nás dokázali kluci z Kobylis dobře prověřit. Nyní si počkáme na soupeře. Naše cesta je v první třetině a pokorně se připravíme na další zápasy. Děkujeme našim fanouškům, kteří za námi dnes přijeli do Prahy. Pokračujeme opět doma! Díky všem!"

Slavia tak potvrdila roli favorita a postoupila do semifinále v nejkratším možném čase. O semifinálovém soupeři pro Plzeň se rozhoduje v souboji mezi týmy Atlas Blansko a Florbal Jaroměř. Semifinále začne dvěma domácími zápasy už příští víkend, časy zápasů upřesníme během pondělí a úterý.

Zpět na úvod