Program k utkání #23
Finále Národní ligy mužů 30. - 31. 3. 2024
AKTUÁLNĚ: Muži se ve finále Národní ligy mužů utkají s týmem Florbal Primátor Náchod

AKTUÁLNĚ: Muži se ve finále Národní ligy mužů utkají s týmem Florbal Primátor Náchod

Uplynulý víkend rozhodl také o finálovém soupeři pro naše mužské áčko FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň. Tím se trochu překvapivě stal Florbal Náchod, který v náročné sérii přetlačil favorizované Panthers Praha 3:2 na zápasy. První dva zápasy finálové série hrané na tři vítězná utkání se hrají o velikonočním víkendu 30. a 31. 3. v Plzni na Slavii.

Na úvod bychom chtěli všechny sportovní fanoušky v Plzni pozvat na tuhle speciální sportovní událost, ve které bude náš klub bojovat o historický postup do 1. ligy. Nutno říci, že to bude už podruhé za poslední dvě sezóny, v podobné situaci byli totiž naši borci i minulý rok, ale tam přeci jen nevstupovali do play off z pozice hlavních favoritů, jako tomu bylo letos.

Naším soupeřem bude známý Florbal Primátor Náchod. Soupeř potřeboval na postup do finále devět zápasů, zatímco Slavia postoupila nejrychlejším možným způsobem v šesti duelech, i tenhle faktor by mohl hrát v náročném finále svou roli. Plzeň porazila ve čtvrtfinále Kobylisy 3:0 a následně FBK Atlas Blansko také 3:0.

Náchod přešel nejprve přes TROOPERS (3:1 na zápasy) a v právě skončeném semifinále přetlačil Panthers Praha 3:2 na zápasy, z toho rozhodující sobotní pátý zápas se rozhodoval až v prodloužení (6:5 pro Náchod). 

Co se týče vzájemných zápasů, ty hrají jednoznačně pro favorita z Plzně. Hned v rámci 2. kola letošní základní části Národní ligy vyhrála Slavia na půdě Náchoda 10:4, v listopadovém domácím utkání pak zápas skončil 7:4. Za zmínku stojí ještě aktuální série favorita finále, Plzeň vyhrála neuvěřitelných 20 zápasů v řadě! Jedná se ale o finále play off a je jasné, že k vidění bude obrovsky vyrovnaná bitva, na které budou kluci potřebovat maximální podporu Vás fanoušků.

POZVÁNKA

Zpět na úvod