Program k utkání #2425/2
Program na víkend 28. - 29. 9. 2024
Muži dostali v Kopřivnici lekci z produktivity a prohráli 3:11

Muži dostali v Kopřivnici lekci z produktivity a prohráli 3:11

Mužům FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň hrubě nevyšel jejich další zápas v rámci 3. kola 1. ligy mužů. Na půdě nováčka z Národní ligy východ FBC Vikings Kopřivnice naši borci prohráli vysoko 3:11 a budou muset v dalších zápasech zabrat. Utkání se lámalo hlavně díky skvělé produktivitě domácích, na kterou nedokázala Plzeň zareagovat.

Druhý prohraný zápas v řadě si připsal nováček soutěže FBŠ SLAVIA Plzeň. Tato prohra však bolí mnohem více než domácí porážka s favorizovaným Ústí z minulého víkendu. Tentokrát si jeli Slávisté do Kopřivnice pro body, ale místo toho si odvezli debakl 3:11. V tabulce soutěže se Slavia propadla na jedenáctou příčku se ziskem 3 bodů ze tří zápasů.

Kopřivnice si naopak polepšila a po porážce v minulém kole proti BUTCHIS se nyní posunula na velmi pěkné čtvrté místo tabulky. Navíc si výrazně vylepšila skóre na 20:16. Svěřencům trenéra Šimka se nedařilo jak v útoku, tak v obraně. Žádná z pětek se nedostávala častěji do šancí, což nebývá zvykem, navíc dělala chyby v obraně a domácí v některých případech i s trochou štěstí nemilosrdně trestali.

Po dvou třetinách byl stav 5:2, za Plzeň skórovali Kuba Šedivý a Honza Huleš a do třetí části šla Slavia s nadějí. Bohužel ale dvakrát inkasovala v úvodu třetí třetiny a pak už při hře bez brankáře inkasovala další branky. Skóre pak již pouze upravoval svým druhým gólem v zápasem nejlepší hráč Plzně Honza Huleš. Na straně domácích se stal nejlepším hráčem brankář Martin Pinďák, který toho pochytal dost.

Šanci na nápravu bude mít Slavia Plzeň již o nadcházejícím víkendu, v neděli 29. 9. se na domácí palubovce utkání od 18 hodin proti týmu FBŠ Hummel Hattrick Brno, který je zatím v soutěži stoprocentní a pojede do Plzně jako favorit.

Statistiky z utkání FBC Vikings Kopřivnice - FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň:

Nejlepší hráči utkání:
Za FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň: Jan Huleš
Za FBC Vikings Kopřivnice: Martin Pinďák

Ohlasy trenérů a nejlepších hráčů po utkání: 
https://www.ceskyflorbal.tv/video/s-rozhovory-vikings-koprivnice-fat-pipe-slavia-plzen-eej63

Sestřih utkání:
https://www.ceskyflorbal.tv/video/s-fbc-vikings-koprivnice-fbs-slavia-fat-pipe-plzen-6yf14

O víkendu 21. a 22. 9. se příliš nedařilo ani ostatním týmům. Junioři Akademie získali sice v sobotu svou první výhru v sezóně na půdě Kladna (6:3), ale v neděli utržili debakl na půdě Mladé Boleslavi (4:13). Muži B nezvládli ani své druhé utkání v Divizi a prohráli s Gorilami Plzeň 4:10. Ženy v poháru padly s Chomutovem 2:10 a jejich letošní cesta tak končí. Dorostenky na úvod soutěže dvakrát prohrály, junioři B jednou vyhráli a jednou prohráli a starší žáci A i B dopadli podobně. 

Zpět na úvod