Program k utkání #2425/1
HISTORY GAME: FBŠ SLAVIA Plzeň - Florbal Ústí
1. liga mužů: První body jsou doma! Slavia na úvod soutěže zvítězila na půdě Štírů z Českých Budějovic 11:6

1. liga mužů: První body jsou doma! Slavia na úvod soutěže zvítězila na půdě Štírů z Českých Budějovic 11:6

Našim mužům se vstup do premiérového ročníku 1. ligy mužů povedl na jedničku. Na půdě týmu FBC Štíři České Budějovice přežili hodně nervózní první třetinu a díky velmi povedené druhé části přiváží domů 3 body za vítězství 11:6. Nejlepším hráčem utkání se stala posila Ondra Hlinovský, se kterým jste si mohli před utkáním přečíst rozhovor.

Vstup do zápasu Plzni nevyšel a na každém střídání byla vidět velká míra nervozity z prvního ostrého startu ve vyšší soutěži. To se promítlo i na skóre a domácí v první části poměrně snadno vstřelili čtyři branky. Slavia naštěstí dvakrát korigovala skóre zásluhou branek Fuchse a Šváchy a po prvním dějství tak svítil na ukazateli ještě "příznivý" stav 4:2 pro domácí.

Ve druhé třetině nastoupil na palubovku nový tým. Slavia přestala chybovat a hlavně zachytávala útoky soupeře v ideálních prostorech a nepouštěla Budějovice k nějakým zásadnějším příležitostem. Vepředu navíc byla extrémně efektivní a na co sáhla, to skončilo v brance Štírů. Kanonádu rozjel ve 23. minutě svým druhým gólem v zápase Michal Fuchs a na 4:4 srovnával o minutu a půl později Honza Huleš, který kličkou do bekhendu nedal domácímu brankáři šanci.

A skvělá efektivita neměla konce. V polovině zápasu šla Slavia poprvé do vedení a podruhé v zápase se trefil Matěj Švácha, který využil skvělé nabídky od Fuchse a zakončoval do prázdné branky. Zbylé dva góly ve druhé třetině zapsala nová posila Ondřej Hlinovský, z toho jeden gól dokonce padl ve vlastním oslabení po brejkové situaci. Rozhovor s Ondrou, který byl pořízen v týdnu před utkáním, si můžete přečíst ZDE. Za stavu 7:4 pro Slavii se šlo podruhé do šaten.

Štíři se k obratu nadechli hned v úvodu třetí třetiny, ve 41. minutě skóroval Matyáš Kouba a stav 5:7 trval poměrně dlouho. Plzeň ale poctivě bránila a o svém vítězství definitivně rozhodla od 49. minuty, kdy se trefila třikrát ve třech minutách. Premiérový soutěžní gól za muže si připsal Fíla Huml, pak se potřetí v zápase prosadil Švácha a po skvělé nabídce od Mikoláška se prosadil i Martin Jeníček.

Domácí v závěru korigovali dalším gólem Kouby, ale Slavia ještě zahrávala trestné střílení, které si vzal na starosti Hlinovský a díky úspěšné exekuci si hned ve svém druhém soutěžním startu za Plzeň připsal hattrick. Gratulace Ondro!

Sestřih utkání včetně rozhovorů trenérů a nejlepších hráčů obou týmů naleznete na platformě ceskyflorbal.tv.

Statistiky z utkání FBC Štíři ČB - FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň:

Zpět na úvod